, ,

Entrevista a la Vanessa Barros

 

 

1.- Qui és Vanessa Barros?

Una dona en constant creixement i canvi. Una enamorada de l’ànima femenina que de petita somiava amb canviar el món, que mirava al seu voltant, escoltava i observa als adults que l’envoltaven i sentia que hi havia molta por i molta fam d’amor. Això em va portar a estudiar psicologia perquè volia entendre la ment humana, i a una recerca constant d’eines, maneres i fórmules per a la felicitat, l’autoconeixement i la connexió amb una mateixa i amb els altres.

 

2.- A què et dediques habitualment?

Actualment sóc psicoterapeuta especialitzada en autoestima femenina i processos de separació.
M’he especialitzat en la psique femenina perquè és la meva, i perquè sento que realment som les dones les que hem d’empoderar-nos ara, des de l’amor, per crear aquest món més suau i respectuós que el planeta necessita.

 

3.- Què significa per a tu formar part de Matriusques?

Per a mi formar part de Matriusques és formar part del canvi de paradigma que s’està donant a escala mundial i planetària. És poder treballar en col·laboració, fent cercle, fent equip, mai en piràmide ni en competició. És treballar com jo crec que s’ha de treballar: des del respecte a la diferencia, sabent que la diferencia enriqueix i nodreix qualsevol projecte. És un regal i em sento super agraïda de formar part de Matriusques i de què Matriusques formi part de mi.

 

4.- Com hi has arribat? Quina és la teva aportació a aquest projecte?

Pot sonar “cursi”, però ha sigut l’amor i l’amistat el que m’ha portat fins a Matriusques. Sóc amiga de la Cristina Salvia des de fa més de 10 anys i de seguida que ens vam conèixer, ens vam reconèixer com a dues buscadores de l’autenticitat i la pau. Des de llavors hem fet un camí juntes, i quan Cristina em va parlar de Matriusques em vaig enamorar del projecte perquè els valors i la missió d’aquest ressonen totalment amb els meus i amb el que vull aportar al món.

 

5.- En quines corrents terapèutiques et trobes més còmoda i quines són les més eficaces segons la teva experiència?

Amb les corrents que miren a l’ésser humà com un tot: cos, ment, esperit, relacions, present, passat i futur.
Corrents que integren i ajuden a cohesionar totes aquestes parts des de l’amor i la coherència, sense etiquetar ni jutjar.

 

6.- A part de psicòloga veig que t’has format també com a Renaixedora. Ens pots parlar una mica d’això?

Actualment el Renaixement per a mi és una tècnica de respiració conscient meravellosa, que faig servir com a eina d’alliberament emocional dins dels processos de psicoteràpia de les meves pacients.

És difícil d’explicar en què consisteix perquè és una experiència molt vivencial, però et puc dir que si t’entregues a l’experiència és un viatge meravellós.

Alliberant la nostra respiració alliberem parts de la nostra psique, i millorant la nostra consciència respiratòria, millora la nostra salut, els nostres pensaments i la nostra capacitat d’estar presents.

Jo fins i tot crec que si respiréssim bé estaríem molt més sans i moltes malalties no arribarien a desenvolupar-se, per què amb la respiració es netegen i s’alimenten les nostres cèl·lules, i unes cèl·lules netes són unes cèl·lules sanes.

 

7.- Segons tu, què necessitem les persones per a tenir una bona salut psicològica?

Acceptació i coherència.
Acceptació de totes les nostres parts, del nostre passat i la nostra història, de les nostres llums i les nostres ombres, per poder sentir-nos cohesionant interiorment i estimar el que som.
I coherència entre el que pensem, el que sentim i el que fem. Si no hi ha aquesta coherència interna quelcom grinyola dins nostre i arriba l’ansietat, l’angoixa i el malestar emocional.
I perquè existeixin aquesta acceptació i aquesta coherència, és imprescindible un autoconeixement i una capacitat d’escoltar-nos que no ens han ensenyat i és que el facilitem a la teràpia de Matriusques.

 

8.- Què t’ensenya a tu la teva feina?

Tinc la gran sort de tenir una feina que m’apassiona i que és un exercici constant de presència, acceptació i connexió: amb mi mateixa i amb l’altra persona.
Una feina que t’obliga a estar en constant formació, creixement i evolució per poder acompanyar a les persones que venen a la consulta d’una forma autèntica i de cor obert.

 

9.- Quin és el teu últim descobriment terapèutic?

La tècnica de la Biografia Humana de la Laura Gutman. Molt interessant.

 

10.- Què t’emociona?

Moltes coses!! La natura, la música, el cinema, la meva feina, l’amistat… Tot allò que em faci sentir que formo part de quelcom més gran.

 

11.- Quin és el llibre que més recomanes als teus pacients?

M’agraden molt els contes, i recomano sovint llibres que són petites fàbules o contes inspiradors tipus:

¿Dónde están las Monedas? de Joan Garriga,

Historia de un caracol que descubrió la importancia de la lentitud , de Luís Sepúlveda.

Mujeres que corren con los Lobos, de Clarissa Pinkola Estès.

 

12.- I música, també els recomanes audicions?

Sovint faig servir música per les dinàmiques grupals i en algunes sessions individuals. Després sempre em pregunten per escoltar-la a casa.
I també solc recomanar sessions de Yoga Nidra, com les que té la Cristina Salvia al Soundcloud.

 

13.- Quin desig posaries dins d’una botella?

Que cada persona pogués veure i sentir el gran tresor que és, estimar-se plenament, i des d’aquí donar-se al món. Imagina’t quin món tindríem!

 

 

 

Si vols saber més sobre allò que fa la Vanessa Barros dins del projecte Matriusques, pots mirar el seu perfil professional aquí, i també pots demanar una entrevista gratuïta directament amb ella aquí.

0 comentaris

Deixa un Comentari

Volen unir-se a la discussió?
Sigues lliure de contribuir!

Deixa un comentari