saviesa cicles

La saviesa dels cicles

Has vist alguna vegada la closca d’un cargol o una espiral qualsevol i t’has quedat atrapada mirant aquesta figura? Et fascina veure com el mateix arbre passa per tantes fases dins d’un mateix any i transmet una energia tan diferent a cada estació? Això és la vida.

La nostra vida, els nostres cossos de dona, els nostres projectes i l’univers sencer, ballen aquesta dansa infinita d’anar i tornar. Ho sents als teus ossos?
Com que tenim una setmana que comença i acaba, un any que canvia de número cada 12 mesos i un dia parcel·lat en horaris de feina, oci i somni, a vegades se’ns oblida que això és un invent nostre, una forma d’organitzar-nos, com el centímetre o el litre que fem servir per mesurar.

Però en realitat tot això no existeix, a l’Univers, on no hi ha començament ni fi, tot són cicles que es repeteixen i tornen a passar pel mateix punt una vegada i una altra, però cada vegada una miqueta diferent, una miqueta més conscient, una miqueta més profund.

Els cicles femenins

saviesa ciclesLes dones tenim la gran sort de ser una encarnació viva d’aquests cicles universals a través del nostre al·lucinant cicle menstrual. Ho notes? Som com l’arbre, amb quatre estacions ben diferents però totes boniques, necessàries i amb grans dons i oportunitats cadascuna.

Tenim la primavera amb la fase Donzella, quan som com un arbre ple d’energia, traient brots, i amb ganes de lluir-nos i de menjar-nos el món.

Tenim l’estiu durant la fase de la Mare, quan ovulem i donem fruits i ombra per cuidar als altres, i sentim les ganes de ser un refugi amb gran capacitat per nodrir als altres, a les nostres vides i a nosaltres mateixes.

Tenim la tardor quan s’apropa la Menstruació i la nostra energia comença a anar cap a les nostres arrels, cap a dins de nosaltres mateixes i comencem a deixar anar les fulles mortes que ja no valen.

I tenim també un hivern, quan estem menstruant i som com Velles Sàvies i les ganes de solitud, retraïment, silenci i neteja interna i externa s’apoderen de nosaltres.

Els cicles i Matriusques

Des de Matriusques estimen i honorem els nostres cicles, perquè només així podem honorar i respectar els cicles de la vida i dels altres. Per això des del mes de gener t’ajudem a treure més profit del teu meravellós cicle menstrual.

Cada mes escollim un tema i parlem de com es relaciona amb el teu cicle menstrual i com pots treure-li el millor profit a cada fase en relació a aquell tema.

Al gener vam començar amb “Nous projectes” perquè sabem que en aquest mes es fan bons propòsits per tot l’any i tens ganes de començar amb coses noves. Cada fase del teu cicle t’aporta dons diferents que t’ajudaran a tirar endavant aquests nous projectes.

Durant els mesos següents, explorarem diversos aspectes, observant com es manifesten en cada fase i com podem dansar a favor del que ens proposa el nostre moment cíclic. En acabar l’any, just quan la Terra torni a ser a la mateixa posició que ara, respecte al Sol, però no respecte a l’Univers, perquè en realitat, el moviment dels planetes és tal com pots veure en el següent vídeo:

Dèiem que en acabar l’any, haurem explorat com és la Donzella, la Mare, la Bruixa i la Dona Sàvia en la sexualitat, la socialització, l’exercici físic, la creativitat, la nutrició/alimentació, la relació amb la teva llar, el descans, la parella/amistats, l’espiritualitat, l’autoestima i les relacions familiars.

Pots trobar tota aquesta informació organitzada al nostre perfil de Instagram i als Stories.

I si vols empapar-te fins al moll de l’os, contacta amb nosaltres per a posar-te en el llistat d’interessades per fer el taller de “Sóc dona, sóc cíclica” i (re)connectar amb les teves 4 dones. No et perdis el viatge que et proposem pels nostres cicles, un viatge que fa molt que va començar, perquè a l’Univers res no comença ni acaba, sinó que només canvia.

Vanessa Barros, Psicòloga, Psicoterapeuta, Moon Mother i Renaixedora, especialitzada en feminitat i processos de separació.

Condueix el taller “Sóc dona, sóc cíclica” i l’espai “El cercle que fa un milió“, a Matriusques.

A Matriusques estem especialitzades en acompanyar processos vitals i d’empoderament femení, on acompanyem a les dones que acudeixen a nosaltres en el seu camí de creixement personal cap a l’acceptació i reconnexió amb elles mateixes.

Si vols que t’acompanyem en el teu procés, demana’ns una entrevista gratuïta i valorarem conjuntament l’acompanyament que s’adapta millor a les teves necessitats.