,

La saviesa dels cicles

saviesa cicles

 

La saviesa dels cicles

Has vist alguna vegada la closca d’un cargol o una espiral qualsevol i t’has quedat atrapada mirant aquesta figura? Et fascina veure com el mateix arbre passa per tantes fases dins d’un mateix any i transmet una energia tan diferent a cada estació? Això és la vida.

La nostra vida, els nostres cossos de dona, els nostres projectes i l’univers sencer, ballen aquesta dansa infinita d’anar i tornar. Ho sents als teus ossos?
Com que tenim una setmana que comença i acaba, un any que canvia de número cada 12 mesos i un dia parcel·lat en horaris de feina, oci i somni, a vegades se’ns oblida que això és un invent nostre, una forma d’organitzar-nos, com el centímetre o el litre que fem servir per mesurar.

Però en realitat tot això no existeix, a l’Univers, on no hi ha començament ni fi, tot són cicles que es repeteixen i tornen a passar pel mateix punt una vegada i una altra, però cada vegada una miqueta diferent, una miqueta més conscient, una miqueta més profund.

Els cicles femenins

saviesa ciclesLes dones tenim la gran sort de ser una encarnació viva d’aquests cicles universals a través del nostre al·lucinant cicle menstrual. Ho notes? Som com l’arbre, amb quatre estacions ben diferents però totes boniques, necessàries i amb grans dons i oportunitats cadascuna.

Tenim la primavera amb la fase Donzella, quan som com un arbre ple d’energia, traient brots, i amb ganes de lluir-nos i de menjar-nos el món.

Tenim l’estiu durant la fase de la Mare, quan ovulem i donem fruits i ombra per cuidar als altres, i sentim les ganes de ser un refugi amb gran capacitat per nodrir als altres, a les nostres vides i a nosaltres mateixes.

Tenim la tardor quan s’apropa la Menstruació i la nostra energia comença a anar cap a les nostres arrels, cap a dins de nosaltres mateixes i comencem a deixar anar les fulles mortes que ja no valen.

I tenim també un hivern, quan estem menstruant i som com Velles Sàvies i les ganes de solitud, retraïment, silenci i neteja interna i externa s’apoderen de nosaltres.

Els cicles i Matriusques

Des de Matriusques estimen i honorem els nostres cicles, perquè només així podem honorar i respectar els cicles de la vida i dels altres. Per això a partir d’aquest mes de gener t’ajudarem a treure més profit del teu meravellós cicle menstrual.

Cada mes escollirem un tema i parlarem de com es relaciona amb el teu cicle menstrual i com pots treure-li el millor profit a cada fase en relació a aquell tema.

Al gener comencem amb “Nous projectes” perquè sabem que en aquest mes t’has fet alguns propòsits i tens ganes de començar amb coses noves. Cada fase del teu cicle t’aporta dons diferents que t’ajudaran a tirar endavant aquests nous projectes.

Durant els mesos següents, explorarem diversos aspectes, observant com es manifesten en cada fase i com podem dansar a favor del que ens proposa el nostre moment cíclic. En acabar l’any, just quan la Terra torni a ser a la mateixa posició que ara, respecte al Sol, però no respecte a l’Univers, perquè en realitat, el moviment dels planetes és tal com pots veure en el següent vídeo:

 

Dèiem que en acabar l’any, haurem explorat com és la Donzella, la Mare, la Bruixa i la Dona Sàvia en la sexualitat, la socialització, l’exercici físic, la creativitat, la nutrició/alimentació, la relació amb la teva llar, el descans, la parella/amistats, l’espiritualitat, l’autoestima i les relacions familiars.

Vols saber més? Segueix-nos a la nostra Fanpage de Facebook i busca #saviesacicles per no perdre’t aquest viatge pels nostres cicles que comencen avui però que en realitat ja fa molt que va començar, perquè a l’Univers res no comença ni acaba, sinó que només canvia.

 

Vanessa Barros, Psicòloga, Psicoterapeuta, Moon Mother i Renaixedora, especialitzada en feminitat i processos de separació.

Condueix el taller “Sóc dona, sóc cíclica” i l’espai “El cercle que fa un milió“, a Matriusques.

0 comentaris

Deixa un Comentari

Volen unir-se a la discussió?
Sigues lliure de contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *