, ,

Matriusques recomana: Ecstatic Dance

MATRIUSQUES RECOMANA

Amb l’Ecstatic Dance, inaugurem la secció “MATRIUSQUES RECOMANA”, una categoria de posts on us farem arribar informació sobre espais i materials de la cultura conscient que ens agraden i que pensem que també us poden semblar interessants a les dones, mares i famílies que ens seguiu.

Iniciem aquesta categoria amb una entrevista a Virginia Almarcha, la DJ de la sessió de Shakti Power Ecstatic Dance a la qual vam assistir divendres dia 17 de novembre.

Ella ens explica amb les seves paraules en què consisteix aquest espai, del qual vam gaudir i al qual us convidem a assistir en les properes edicions, que es fan quinzenalment.

matriusques recomana

ENTREVISTA A VIRGINIA ALMARCHA

L’ecstatic dance és un espai on es balla. Que té d’especial?

Per a mi, allò que fa especial l’ecstatic dance és poder ballar en un espai sense fums i on no s’ofereix alcohol, on em sento lliure i no em sento jutjada per a ballar d’una determinada manera. Tots hi compartim, almenys, una cosa: el gust per ballar lliurement i aquest és l’espai perfecte per a fer això.

 

matriusques recomanaTu ets terapeuta gestalt i corporal. Podríem dir que l’ecstatic dance és terapèutic?

Crec que d’entrada, sí que ho és, des del moment en què posar el cos en moviment i oxigenar-lo, proporciona el benefici del contacte amb un/a mateix/a. Si li afegim el fet de posar-li consciència i una actitud d’escolta interna per a observar com em sento en cada moment, crec que l’aspecte terapèutic encara és més gran.

La dansa i la música són el vehicle que ens acompanya a estar i a moure’ns amb allò que ens està succeint, permetent que, si així ho elegim, no ens quedem atrapats i permetent que allò que ha de passar esdevingui, i ho faci sense forçar ni bloquejar res.

 

Quins són els teus objectius quan dissenyes una sessio ‘shakti’?

En realitat, es va escollir aquest nom puntualment per a la sessió del divendres passat, perquè la conduíem dues dones.

Quan preparo una sessió d’ecstatic dance, per a mi, és important escollir la música i ordenar-la de manera que aquesta evoqui diferents qualitats energètiques i intensitats. La selecció i l’ordre en el qual es reprodueix la música, en un primer moment facilita orgànicament la connexió amb la nostra pròpia energia i a poc a poc, arribar a un paisatge, a un estat més lúcid que en el que havíem arribat. Amb lúcid vull dir més connectat a la veritat d’allò que sigui que ens estigui succeint en aquell moment.

 

Nosaltres creiem que les mares (i totes les persones del món) necessiten espais com aquest per a dedicar-se un temps a connectar-se amb elles mateixes, per a descarregar tensions i sortir renovades. Quan serà la propera sessió d’ecstatic dance?

La propera sessió que facilitaré serà el proper 1 de desembre del 2017, en Ball Centre. De 19.30 a 20 h hi ha un escalfament i de 20 a 22 h serà la sessió.

matriusques recomana

0 comentaris

Deixa un Comentari

Volen unir-se a la discussió?
Sigues lliure de contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *